sunnuntai 18. toukokuuta 2014

USA-FIN peukut pystyyn!

Leijonat.fi

Nyt alkaa jo vähän väkisinkin jännittämään jääkiekon MM-kisat.. Suomi pelasi kaksi ekaa peliä todella huonosti häviten sekä Latvialle ja Venäjälle. Latvian peliä en ole lomareissun vuoksi nähnyt itse, mutta Venäjä-pelissä kaksi ensimmäistä erää näyttivät siltä, kuin ei oltaisi tiedetty ollenkaan mitä tehdään. Kolmas erä alkoikin jo sujumaan ja osan erästä Suomi jopa vei Venäjää. Maaleja ei kuitenkaan syntynyt, joten Suomi hävisi. Sen jälkeen onkin alkanut Suomen voittoputki, joka meinasi toissa päivänä katketa Valko-Venäjään. Onneksi kuitenkin voitettiin edes voittolaukauksilla, mutta saatiin vain se kaksi pistettä. Nyt tämän päivän USA-pelissä onkin jännitettävää, sillä se on käytännössä pakko voittaa, jotta päästäisiin edes sinne välieriin asti.

Leijonat.fi Erik Haula


Suomen joukkue on kuitenkin nyt petrannut ihan hirveästi ja heräsihän viime pelissä se Päällikkö Jokinenkin kiitos Haulan. Omaan silmään ainakin USA on pelannut aika kehnoa peliä. He roikkuvat maalivahtien torjuntatilastossa viimeisenä vähän reilulla 85 prosentilla, kun taas Suomi huitelee vähän reilussa 92 prosentissa. Toisaalta, jos katsotaan, niin Rinteen (joka toivon mukaan pelaa tänään!) torjuntaprosentti on tasan 94,38%. En siis kyllä itse ainakaan näe mitään järkevää syytä miksi Rinnettä ei pistettäisi maalille. Koskisen prosentti kun on vain 84,62% ja tämä on kuitenkin tähän mennessä yksi tärkeimmistä otteluista ja jatkon kannalta tällä hetkellä tärkein. Toivottavasti kuitenkin Suomen puolustus on kunnossa ja hyökkääjät jatkaisivat tuota nousujohteista peliään, muuten niitä maaleja ei tule.
Koska jääkiekko on kivaa ja on myös ihan huippua omistaa puhelimessa IIHF:n appi niin kertoilen sen avulla vähän lisää tilastoja. Koska tänään pelataan Yhdysvaltoja vastaan niin voisin kertoa tilastoja ja numeroita vertaillen Suomea ja Yhdysvaltoja.

Leijonat.fi Kuvassa vasemmalla Reto Barra
ja oikealla Pekka Rinne

Ihan ekana noi maalivahtien torjuntaprosentit
FIN: 92,17%
USA: 85,35%
Suomen torjuntaprosentti on siis reippaasti korkeampi kuin hännillä olevan USA:n. Ja tarkennukseksi siis Suomi on kaikkien osallistujamaiden kesken torjuntaprosenttitaulukossa neljäntenä ja USA kuudentenatoista eli viimeisenä. Ykköspaikkaa pitää yllätäen Venäjä, toisena on Ruotsi ja kolmantena Kanada. Toisin sanoen, Rinteen harteilla on aika iso osa meidän menestyksestä. Ilman Rinnettä Suomen tilanne olisi paljon paljon huonompi. Vielä vertailun vuoksi Kummankin maiden maalivahtien torjutnaprosentit erikseen.
FIN:
#35 Pekka Rinne 94,38;
#31 Mikko Koskinen 84,56%;
#32 Juuse Saros 00,00%
USA:
#30 Tim Thomas 85,22%
#33 David Leggio 87,5%
#37 Connor Hellebuyck 00,00%
Kummallakin joukkueella on siis maalivahti joka ei ole pelannut näissä kisoissa peliäkään ja sen takia heillä (Juuse Saros ja Connor Hellebuyck) on siis nollaprosenttinen torjunta. Leijonilla ylivoimaisesti parempi veskari on Rinne, jonka torjuntaprosentti on korkeampi kuin Suomen keskimääräinen torjuntaprosentti. USA:lla paras maalivahti on David Leggio, joka kuitenkin jää kirkkaasti prosenteissa Rinteen taakse. Nyt kuitenkin toivotaan, että Rinne pelaisi meidän maalilla ja Yhdysvalloilta laitettaisiin Thomas maalin taakse. Jotain huhuja lueskelin, että Thomas voisi mahdollisesti olla molarina Jenkeille, mutta varmaksi en voi vielä mitään sanoa. En siis ole vielä edes käynyt tarkistamassa, onko Leijonien tämän päivän kokoonpanoa muutettu, mutta senkin varmaan änkeen tähän postaukseen jos vain kerkeän. Usalla Thomas on aloittanut maalilla jokaisessa pelissä, mutta Venäjä-pelissä maalivahti vaihdettiin ja silti hävisivät venäjälle murskatappion 6-1. Toisin sanoen, USAn maalivahtipeli ei todellakaan ole vahvimmasta päästä, täytyy vain toivoa, että se jatkuu samanlaisena tämänkin päivän pelissä.
Jos kuitenkin taas katsotaan maalintekotehokkuusprosentteja niin niissä USA johtaa, pienellä prosenttimäärällä,mutta johtaa kuitenkin:
USA: 10,61% eli 179 laukausta joista 19 on mennyt maaliin viiden pelin jälkeen.
FIN: 10,08% eli 129 laukausta joista 13 on mennyt maaliin asti viiden pelin jälkeen.
Toisin sanoen tämän valossa me ollaan onnellisia, että meillä on Rinteen kaltainen veskari, ehkä tänään tulee Rinteelle kolmas nollapeli näissä kisoissa? Toivotaan ainakin. Tämä kuitenkin tarkoittaa myös sitä, että Suomen hyökkääjien on pakko panostaa, saada laukauksia kohti maalia ja tehdä maaleja. Jos Suomi häviää, niin hävittäisiin edes jatkoajalla, jotta saataisiin edes yksi piste lisää, mutta nyt vaan toivotaan, että Suomi voittaa tän. Sen jälkeen voi sanoa, että jatkopaikka on melkein varma, ellei jotain suurempaa tapahdu ja hävitä Kazalle.

Iltalehti.fi Olli Jokinen


Siinä nyt tämän päivän pelin ennakkoa tilastojen valossa käytynä. Jos joku tätä eksyy lukemaan, niin haluaisin kuitenkin sanoa, että en todellakaan ole jääkiekon ammattilainen enkä todellakaan tiedä kaikkea lätkästä. Halusin kuitenkin ennen kaikkea itseäni varten vähän vertalla Suomea ja USA:ta keskenään. Tietty saa ja pitääkin huomauttaa jos tuolta löytyy virheitä tai muuta huomauttamisen arvoista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti