maanantai 26. toukokuuta 2014

Ollaan ylpeitä Leijonista!

Vaikka hopea tulikin häviön kautta eilen, niin nyt ensimmäistä kertaa ehkä ikinä itsellä on semmoinen fiilis, että ei toi hopee oo millään tavalla häpee!

yle.fi Erkka Westerlund
Leijonat pelas aivan mahtavan ekan ja tokan erän Venäjän karhua vastaan eilen. Sorruttiin kuitenkin liikaa jäähyihin ja ne sitten kostautui. Jäähyt oli kyllä se asia, mikä oli Suomen Leijonien heikkous näissä kisoissa. Osaa meidän jäähyistä voi kuitenkin syyttää surutta tuomaria ja tuomaripeliä. Eilisessä pelissä Suomelle lankes monen monta todella helppoa jäähyä ja itelle on ainakin jääny vähän semmonen fiilis, että loppupeleissä niitä jäähyjä harvemmin helposti vihelletään. Venäjän poika sai kuitenkin rauhassa antaa poikittaista ja koukkua ilman jäähyä. Yksikin tilanne taisi olla jomman kumman maalin takana missä tuomari oli aivan vieressä eikä venäläiselle tullut tilanteesta jäähyä vaikka syytä olisi ollut vaikka millä mitalla. Noh, mutta se on nyt takana päin ja turha alkaa murehtimaan. Toivotaan, että ensi vuonna Tshekeissä käytävissä kisoissa olisi tuomarit kohdallaan, eikä olisi mitään pelleilypeliä.


yle.fi Pekka Rinne
Pakko kuitenkin sanoa, että Suomi olisi ansainnut voiton. Suomi oli todella vahvana ja voitonhaluisena eilisessä loppufinaalipelissä ja ilman niitä jäähyjä Suomi olisi voinut voittaa. Venäjä teki kuitenkin neljä maalia viidestä ylivoimalla, joka ehkä kertoo jo jotain Venäjän pelistä. Suomella oli siis paljon tasapainoisempi ja vahvempi viisikkopeli ja Venäjällä taas vahvempi ylivoima ja alivoimapelaaminen.

yle.fi
Saadaan me kuitenkin olla aivan huippuylpeitä Suomen Leijonista! 15 ensikertalaista mikä on siis hiukkasen alle puolet ja 19 pelaajaa joilla ei ollut aikaisemmin arvokisamitalia ja nyt heillä on toiseksi kirkkaimmat mitalit kaulassa. Suomi pelasi alkusarjan pelit vähän niin ja näin ja harva uskoi Leijonien yltävän edes puolivälieriin asti. Noh, sinne kuitenkin Sveitsin avustuksella yllettiin ja ja siitä tie johti Kanadan kaatamisella välieriin ja Tshekkien voiton kautta finaaliotteluun mistä saatiin hopeiset mitalit kaulaan. Vaikka varmasti meidän urhoollisia ja upeita Leijonia vielä harmittaa häviö, kun peli oli kuitenkin voitettavissa, niin saavat he olla ylpeitä itsestään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti